2010’da Neler Olacak?

Cumartesi, 02 Oca 2010 yorum ekle yorumlara git
2010-da-neler-olacak

2010-da-neler-olacak

Bütün dünya 2009 yılına Amerika’da patlak veren konut krizinin etkisi ile girmişti. Hiç kuşkusuz Türkiye’de bundan etkilendi. Cari açığın yüksek çıkması beklenirken, 2008’e rağmen daha aşağılarda açıklanması zarardan kârımız olsada, 2010’da işsizlik oranları ile bayağı ilgileneceğiz gibi gözüküyor. İşsizlik oranları 14.8 e ulaşmış durumdadır.

Spor adına ise bizi mükemmel bir yıl bekliyor. Türkiye’nin olmadığı 19. Dünya Kupası ki tüm futbol severlerin heyacan ile beklediğine eminim. Türkiye yine motor sporlarının yanında ilk kez Dünya Basketbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak.

Politikaya kısa bir bakış atacak olursak, dış politikayı başarılı bulsak bile içeride son derece berbat bir yılı geride bıraktığımızı düşünüyorum. 2010’da hükümetin önünde birçok dosya olucak; açılımlar, ergenekon, pkk, suikast girişimleri v.s. daha bir çoğu. Meclisinde çok çalışması gerekecek bu yıl sanırım.

Eğitim öğretimde de köklü değişiklikler gözüküyor. 2010 yılına yeni bir ÖSS sistemi ile daha giriliyor. İlk kez uygulanacak sistem, iki ayrı sınav şekliyle YGS ve LYS uygulanacak. Tüm sınava girecek olan öğrencilere başarılar.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkentliği yapacak. Bu organizasyondan anlımızın akı ile çıkıp İstanbul’u tüm dünyaya birkez daha iyi bir şekilde tanıtmalıyız.

Bunu söylemeden de geçmemek lazım tabi. 23 Nisan da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 90. yılını kutlayacağız.

Ulu önder M.Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ile selamlıyoruz.




  1. şimdilik yorum yok.
  1. şimdilik geri bağlantı yok