ana sayfa > Eğitim Öğretim, Haberler > 2010 LYS sınav sonuçları açıklandı!!! Tercih Zamanı 26 Temmuz-6 Ağustos

2010 LYS sınav sonuçları açıklandı!!! Tercih Zamanı 26 Temmuz-6 Ağustos

Cumartesi, 17 Tem 2010 yorum ekle yorumlara git
LYS Sınav Sonuçları Açıklandı

LYS Sınav Sonuçları Açıklandı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, LYS sonuçlarını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Yarımağan, sınavda genel itibariyle kız öğrencilerin daha başarılı olduğunu, sıfır çeken öğrenci sayısının 10 bin olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl bu sayı 30 bin düzeyindeydi. En başarılı iller ise İstanbul, İzmir ve Ankara…İstanbul iki birinci çıkartırken, Aydın da başarılı iller arasında yer alıyor.

19-20 ve 26-27 Haziran 2010 tarihlerinde yapılan LYS değerlendirilmesi ve ortaöğretim kurumlarından alınan diploma notlarından adayların Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplanması çalışmaları tamamlandı.

Yarımağan, adayların saat 10.30’dan itibaren http://lys.osym.gov.tr ve http://lys2010.osym.gov.tr internet adreslerinden öğrenilebileceğini ifade etti.

İSTANBUL 2 BİRİNCİ ÇIKARTTI

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Lisans Yerleştirme Sınavları sonucunda (LYS) MF1, MF2, MF3, MF4 puan türlerinde İzmir Fen Lisesinden Arman Özdemir, TM1, TM2, TM3 puan türlerinde İstanbul Özel Fatih Lisesinden Mustafa Raşit Akınalp ve TS1, TS2 ve DİL1, DİL2, DİL3 puan türlerinden İstanbul lisesinden Cihan Mercan’ın 500 tam puan alarak sınavda birinci olduğunu bildirdi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonucunda birinciliği farklı puan türlerine göre 7 adayın 500 tam puan alarak paylaştığını bildirdi.

Prof. Dr. Yarımağan, sınav sonuçlarına ilişkin bilgi vermek amacıyla YÖK’te düzenlediği basın toplantısında, LYS’de dereceye girenleri açıkladı. Yarımağan’ın verdiği bilgiye göre, Matematik Fen (MF) puan türlerinde dereceye giren adayların puan türleri ve puanları şöyle:

1. İzmir Fen Lisesinden Arman Özdemir (500 tam puan)
2. Konya Meram Fen Lisesinden Mehmet Nuri Akıncı
3. Ankara Fen Lisesinden Aykut Arı

Türkçe-Matematik (TM) puan türüne göre dereceye girenler:

1. İstanbul Özel Fatih Lisesinden Mustafa Raşit Akınalp (500 tam puan)
2. İstanbul Özel Çağ Fatih Fen Lisesinden Zeynep Betül Yapar
3. Ankara Fen Lisesinden Kamil Çalışkan

Türkçe-Sosyal (TS) puan türüne göre dereceye girenler şöyle:

1. İstanbul Lisesinden Cihan Mercan (500 tam puan)
2. İstanbul Bahçelievler Prof. Dr. M. Turhan Sosyal Bilimler Lisesinden Çağrı Duyuk
3. Bursa Özel Nilüfer Fen Lisesinden Mustafa Kahraman

DİL PUAN TÜRÜNDE 5 BİRİNCİ

Öte yandan Yabancı Dil (DİL) puan türünde Almanca, İngilizce ve Fransızca dillerinde 5 kişi 500 tam puan alarak birinciliği paylaştı.

DİL puan türlerinde dereceye giren adayların isimleri şöyle:

-İstanbul Lisesinden Cihan Mercan, DİL1, DİL2, DİL3 (Almanca)
-İstanbul Galatasaray Lisesinden Ayşe Aylin Kaya, DİL1, DİL2 (Fransızca)
-İstanbul Galatasaray Lisesinden Çağla Yasa, DİL3 (Fransızca)
-İstanbul Özel Çağ Fatih Fen Lisesinden Yusuf Arman, DİL1, Dİl2 (İngilizce)
-Ankara Fen Lisesinden Erol Can Bayraktar, DİL3 (İngilizce)

784 BİN ADAY KAZANDI

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları açıklandı. Sınavda, 784 bin 564 aday 180 ve üstünde puan alarak, üniversite tercihi yapmaya hak kazandı.

Sınavları düzenleyen Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 19-20 ve 26-27 Haziranda gerçekleştirilen sınav sonuçlarına ilişkin bilgi vermek amacıyla YÖK’te basın toplantısı düzenledi.

Yarımağan, beş oturuma toplam 1 milyon 856 bin 890 adayın girdiğini ve bu adaylardan 77’sinin sınavının çeşitli nedenlerle iptal edildiğini, 1 milyon 856 bin 813 adayın sınavının geçerli sayıldığını bildirdi.

Sınavda 233 kişinin kopya çektiğinin belirlendiğini ve hangi testlerden kopya çekmişlerse bu testlerin geçersiz sayıldığını kaydeden Yarımağan, sınavda toplam 784 bin 564 adayın 180 ve üstünde puan alarak tercih yapmaya hak kazandığını ifade etti.

Yarımağan, sınavda çok sayıda puan türü olduğunu belirterek, genel başarı durumlarını hesaplarken tüm kriterlere göre Matematik-Fen (MF), Türkçe-Matematik (TM) ve Türkçe-Sosyal (TS) olmak üzere üç ana puan türünde sıralama yaptıklarını ifade etti. TM grubunda kız adayların, TS grubunda da erkek adayların daha başarılı olduğunu söyleyen Yarımağan, en başarılı grubun son sınıf düzeyindeki adaylar olduğunu bildirdi.

Sınav heyecanı, sınav açıklandı derken şimdide tercih heyecanı sarmış durumda üniversite adayı öğrencileri. Sınavı kazanarak tercih listelerini hazırlayan adaylar, tercih formlarını 26 Temmuz-6 Ağustos arasında teslim edecekler.





  1. şimdilik yorum yok.
  1. şimdilik geri bağlantı yok